Om mig: Frugalisten

Frugalisten är en gift 80-talist och inflyttad stockholmare som utbildat sig till civilekonom. Mitt intresse kring börs och finans kommer från att jag som ung såg min far kolla aktiekurserna på text-TV. Dessutom har jag alltid varit sparsam och valt mina köp väl.

Jag har levt ett sparsamt liv sedan iallafall 2015-2016 då jag på allvar tog tag i sparande och investerande. Jag har varit aktiv på börsen sedan 2008 och sedan 2014 nästan dagligen. Min investeringsfilosofi utgår mycket ifrån att man inte kan slå index (se John Bogle). Jag tycker dock ändå att man ändå kan krydda ett sådant sparande med utdelningsaktier!

Mycket av min tid går åt kring att läsa kring sätt att investera på eller kunna effektivisera kostnader genom att utbilda mig via bloggar, böcker och forum. Något som jag tänkt dela med mig av på denna blogg. Mina andra intressen inkluderar träning, tv-spel och umgås med fru och vänner/familj.

Varje månad satsar vi på i hushållet att kunna leva på 40-50% av våra kostnader för att kunna investera majoriteten av det som blir över. Hur vi klarar att göra detta i en så dyr stad som Stockholm, det får ni helt enkelt läsa bloggen för att få reda på hur det går till.

Jag är taggad på att bygga denna wiki ur ett svenskt FIRE tillsammans med Swiwi. Vi hoppas att ni väljer att följa oss på denna resa!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Anmäl dig till vår e-postlista!

Skriv upp dig på vår e-postlista för att få påminnelser när vi publicerar nya artiklar, blogginlägg, eller annat spännande innehåll!

Du kommer inte att bli spammad; vi kommer endast att skicka något enstaka mail per månad, och aldrig någon skräppost.

Scroll Up