Betala aldrig mer för deodorant!

Så här i Coronatider kan det vara svårt att tänka på annat än den rådande Covid-krisen. Kanske borde inlägget egentligen heta något i stil med ”betala aldrig mer pengar för deodorant & handkräm”, eftersom jag tänkt dela med mig av ett spar-hack som går ut på att betala med annat än pengar.

Betala aldrig mer för deodorant eller handkräm

En av grundpelarna i FIRE är som bekant att spendera mindre av de pengar vi tjänar. Många av oss som är på vår resa mot FIRE använder oss därför av en rad strategier eller ”hacks” för att spara in på kostnader som man annars kanske inte reflekterar över. Det tips jag ska dela med mig av i detta inlägg är att bli blodgivare och dra nytta av de tackgåvor man får för sitt blod.

Bli blodgivare?

I snart två år har jag varit blodgivare. Fokus i detta inlägg ska inte vara varför man ska ge blod eller vilken nytta det gör; att vara blodgivare tycker jag är en del av min samhällsplikt eftersom det inte kostar mig någonting (förutom lite av mitt blod).

Jag lämnar blod var tredje månad och i utbyte mot detta får man en tackgåva. Dessa tackgåvor kan variera beroende på var i landet du ger blod, det har jag faktiskt inte koll på. Blodcentralen i Läkarhuset vid Odenplan (tillhör Region Stockholm) har tackgåvor som inkluderar några av följande:

  • En pocketbok (blandade titlar)
  • En trisslott*
  • Diverse porslin: mugg/kaffekopp, tallrik/assiett, osv.
  • Blodcentralen-reflex (finns endast på hösten)
  • Handkräm & deodorant från Urtekram

Det finns fler gåvor än detta, men dessa är några av dem som jag spanat in. Utöver tackgåvan bjuds man även på fikabuffé.

*Att välja en trisslott kan vara lockande, men är ekonomiskt bland de sämre alternativen. Trisslottens snittvinst är cirka 15 kronor.

Maximera värdet från varje blodgivningsbesök

När jag ska ge blod ser jag till att göra det på förmiddagen. På så sätt kan jag hoppa över frukosten hemma och istället äta mig mätt på den fikabuffé som finns på Blodcentralen. Där finns allt från fil & flingor, smörgåsar, ägg, flera sorters juice, kaffe & te, samt en del bakelser/fikabröd.

De senaste gångerna har jag dessutom valt tackgåvan som är en handkräm & en deodorant från Urtekram. För att veta vilken tackgåva som ger mest värde kan man räkna på vad den skulle kosta om man skulle köpa varan ny. Detta gäller såklart endast saker man ändå skulle köpt. Läser du inte böcker har tackgåvan en pocketbok ett uppskattat värde noll kronor för dig. 

Handkrämen

Handkrämen är inte oparfymerad, så man får vara beredd på en viss doft från den. I övrigt fungerar den mycket bra. Handkrämen hinner jag inte använda upp mellan besök, men den används inte heller varje dag.

Deodoranten

Deodoranten hinner jag inte heller använda upp mellan blodgivningsbesök, trots att jag duschar och använder den varje morgon. Detta gör att jag aldrig kommer att behöva köpa ny deodorant, så länge Blodcentralen fortsätter erbjuda denna tackgåva för mitt blod!

Håller du med om det som skrevs i inlägget? Har du ett förslag på något vi missat? Lämna en kommentar nedan så svarar vi!

Vill du bli informerad när vi publicerar nya inlägg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Få de senaste nyheterna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få uppdateringar om nya inlägg