Permitterad? Starta ett sidojobb!

Flera hundra tusen svenskar är just nu korttidspermitterade på grund av Covid-krisen. Detaljerna kring hur permissionen ser ut skiljer sig såklart en del mellan olika arbetsgivare, branscher och yrken. Generellt innebär det att man fått gå ned i arbetstid, och att staten går in och täcker en del av den lön man tappar på grund av detta.

Att man plötsligt har en del ledig tid kan såklart kännas skönt och man förstår om man vill spendera denna tid tillsammans med familj eller på andra saker som man tidigare haft svårt att hinna med. Vi vill dock föreslå att man lägger åtminstone en liten del av denna fritid på att bygga upp ett sidojobb!

Varför? Jo, för att ha en sidoinkomst gör oss mindre beroende av våra arbetsgivare, och därför också mindre utsatta om vi skulle bli uppsagda eller permitterade i framtiden. Stora kriser som finanskrisen eller Covid-19-pandemin skulle därför ha en mindre negativ effekt på vår privatekonomi.

Har du något extrajobb du funderat på att starta så kan det vara ett toppenläge att starta nu! Ställ dig följande frågor:

  • Vad är jag särskilt intresserad av? Ofta räcker det med att vara mer intresserad än gemene man för att ha en sådan förståelse för ett ämne att man kan skapa ett sidojobb kring ämnet.
  • Vilka kompetenser har jag ? Har du en kompetens som andra företag kan vara villiga att betala för?

Vet du inte vilken typ av sidojobb du vill ha? Läs våra bästa tips i inlägget 70+ Förslag på Extrajobb!

Vill du bli informerad när vi publicerar nya inlägg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Få de senaste nyheterna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få uppdateringar om nya inlägg