FIRE Sverige

FIRE Sverige är en hemsida som drivs av två pseudonyma bloggare: “Frugalisten” och “Swiwi”, båda på sina resor till FIRE. På bloggen kommer vi att dokumentera våra tankar och erfarenheter under resornas gång. På sikt kommer hemsidan förhoppningsvis att bli en slags kunskapsbank, fylld med FIRE-relaterade artiklar som kan hjälpa dig nå FIRE eller bara få en bättre privatekonomi. Vill du komma i kontakt med oss kan du använda länkarna till våra sociala medier till höger eller klicka här för att komma till ett kontaktformulär.

Frugalisten

Frugalisten är en 80-talist som bor med sin fru i Stockholm. Jag har alltid haft ett aktieintresse, och har investerat regelbundet på börsen sedan finanskrisen 2008. Jag upptäckte FIRE och har levt ett sparsamt liv sedan 2015. Du kan läsa mer om mig här.

Frugalisten tipsar:

Min favoritbok: För att hålla oss till topic, så får jag säga “Your money or your life” av Vicki Robin. Ska jag smyga in en gammal favis så säger jag “The Art of War” från Sun Tzu.

Bloggen jag helst läser: Eftersom det handlar om bloggen, singular, så får jag säga MrMoneyMustasche.

Bästa podcast: Fill or Kill för det sköna uppdaterande börssnacket (även om jag inte tyr mig till stockpicking).

Mitt bästa life-hack: Bo på rätt plats i relation till bostadspriser och arbetssituation. Det kapar mycket kostnader i det långa loppet.

Mitt bästa köp: Mitt boende. Bostadskarriären har slungat mig framåt mot FIRE med många år. 

Swiwi

Swiwi är en 90-talist som bor med sambo i Stockholm. Jag har investerat på börsen sedan 2017 och upptäckte FIRE samma år. Mitt mål är att bli ekonomiskt fri i början av 2030-talet, lagom till 40-årsdagen. Jag kommer dock inte att sluta lönearbeta bara för den sakens skull! Du kan läsa mer om mig här.

Swiwi tipsar:

Min favoritbok: En bok jag läst nyligen som verkligen hade ett starkt intryck, både på mig och min sambo, är The Art of Frugal Hedonism, skriven av Annie Raser-Rowland och Adam Grubb.

Bloggen jag helst läser: Svenska FIRE-bloggaren Miljonärinnan30 är en favorit trots att jag inte är hälften så sparsam som han är. Han har även skrivit ett par böcker som jag kan rekommendera!

Bästa podcast: Jag måste välja ChooseFI. Brad och Jonathan har gjort så otroligt mycket för både FIRE-rörelsen i allmänhet och min privatekonomi i synnerhet!

Mitt bästa life-hack: Att inte ha en bil, helt klart. Det är klart att det inte fungerar för alla, men bor man i eller nära en större stad så tycker jag att man bör överväga att göra sig av med bilen. Kommunaltrafiken fungerar tillräckligt bra i de fall man måste åka lite längre sträckor, men framförallt är jag övertygad om att man borde gå/cykla mer!

Mitt bästa köp: Mina Bose QuietComfort 35-hörlurar! De är brusreducerande, trådlösa och har en batteritid på cirka 20 timmar per laddning. På ett år (jan 2019 – jan 2020) har jag lyssnat på podcasts i cirka 28,5 dygn (snitt ca 2 timmar/dag). Dessutom går Spotify någon timme om dagen, så man inser snabbt hur mycket värde jag får från hörlurarna!

Inga svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anmäl dig till vår e-postlista!

Bli meddelad när vi publicerar nya artiklar, blogginlägg, eller annat spännande innehåll!

Vi lovar att inte skicka någon skräppost.

Scroll Up