Oroliga tider

Just nu har vi oroliga tider i mer eller mindre hela världen. Vissa tar det med en klackspark, andra förlorar jobb och besparingar. Vissa blir sjuka, som också slutar i att en del människor dör. Det är normalt sätt omöjligt att navigera framtiden, men i dessa tider är det än svårare.

Efter regn kommer solsken

förra inlägget skrev jag lite om Corona och min syn och mina drag framåt utifrån var vi stod då. Sen dess så har jag tryckt in ett par mer tiotusentals kronor på börsen. Xact Högutdelande, indexfonder för det mesta. Köpte på mig lite Johnson & Johnson samt Realty Income.

Jag har dock en känsla av att det kommer bli sämre igen innan det blir bättre. Det rallyt vi precis sätt på börsen, speciellt i USA, känns som ett klassiskt ”dead cat bounce”. Där har covid-19 spridningen mer eller mindre bara börjat. Med minst 100 miljoner människor som inte täcks i diverse vårdlösningar, så är det som upplagt för totalt kaos. Lägg till att 70 miljoner lider av fetma och medföljande sjukdomar, så är det en perfekt storm.

I tider som dessa, håll huvudet kallt

För er som håller på med investeringar och byggandet av en förmögenhet, så är detta nu en möjlighet. Kortsiktigt kommer vi se hög arbetslöshet och företag som går under, som vid många andra kriser. Men man måste inse perspektiv och då att världen långt ifrån kommer gå under. När vi får första informationen på att ett vaccin har fungerat i kliniska tester, så kommer vi se att börsrally av sällan skådat slag. Det kommer antagligen ta längre tid än så att återgå till det ”normala” men då kommer iallafall ljuset vara synligt i slutet av tunneln.

Så för er som har möjlighet, fortsätt köpa som vanligt och tveka inte om det kommer fler djupare dyk på börsen att bottenfiska. Alla ska också se över sin jobbsituation och ha en buffert som kan hålla en flytande en tid. För er som blivit permitterade, kan detta vara en period att reflektera över om ni kommer komma tillbaka till samma jobb, eller behöver fundera på att göra annat. Oavsett i vilken kategori du faller, så önskar jag er lycka till i detta!

Vill du bli informerad när vi publicerar nya inlägg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Få de senaste nyheterna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få uppdateringar om nya inlägg