SAVR lanserar Vanguardfonder

Idag kommer ett kortare inlägg, som jag kände att jag ville dela med mig av efter att jag läste Di Digital. Idag kom nämligen nyheten att spar-appen SAVR lanserar fonder från Vanguard för svenska småsparare!

SAVR är en sparplatform där du som sparare får tillbaka en del av den avgift som nätmäklare tar från fondbolaget. Detta gör att avgifterna på samma fonder är lägre hos SAVR än på t.ex. Nordnet eller Avanza. De har fått en hel del uppmärksamhet på senaste tiden, och vi har följt utvecklingen med stort intresse.

Vanguard är fondbolaget som ligger bakom världens första indexfonder till låga avgifter. Dessutom ägs Vanguard av sina fondandelsägare, eftersom företagets aktiekapital ligger i Vanguardfonderna. Grundaren, John C. Bogle, är en förebild för många i FIRE-rörelsen. Vanguards indexfonder kostar ofta mellan 0,01-0,05% i avgifter, till skillnad från vanliga indexfonder som ofta kostar närmre 0,2-0,5%.

Mitt sparande ligger idag inte hos SAVR, men de gör onekligen en hel för småspararna. Kanske blir det så att jag öppnar ett konto där på sikt. Här är en länk till artikeln på Di Digital.

Vill du bli informerad när vi publicerar nya inlägg? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Få de senaste nyheterna

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få uppdateringar om nya inlägg